Γιατί τον Αλκιβιάδη Στεφανή και τη «Νέα Δυναμική»;

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για τα επόμενα πέντε έτη. Οι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και το ενδιαφέρον των πολιτών επικεντρώνεται τόσο στα πρόσωπα των υποψηφίων όσο και στα άτομα που πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ο γνωστός από την πολυετή θητεία του στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και την προσφορά του στην ακριτική Ελλάδα, καταγόμενος από το νησί της Λέσβου, Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η υποψηφιότητα του Στρατηγού δημιουργεί νέα δεδομένα στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Βόρειο Αιγαίο. Είναι ένα πρόσωπο που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή και θα μπορούσα να ισχυριστώ καθώς έχω την τιμή να τον συνοδεύω στις περιοδείες ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του «Νέα Δυναμική», πως όντως έφερε μια νέα δυναμική και αλλαγή ρότας στη διαδικασία των εκλογών και έχει εντυπωσιάσει τους ψηφοφόρους.

Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού του, 72 ως τώρα, 89 θα γίνουν μόλις συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο για όλο το Βόρειο Αιγαίο, δήλωσε, παρά τη στήριξη του Πρωθυπουργού, ότι έχει την ιδιότητα του τεχνοκράτη, δεν είναι κομματικός υποψήφιος και θέλει να δώσει, να προσφέρει και όχι να πάρει, χωρίς διακρίσεις έναντι των ακριτών του Αιγαίου, γιατί έτσι λειτουργεί.

Γιατί όμως αξίζει να ψηφίσει κάποιος τον συνδυασμό του Αλκιβιάδη Στεφανή;

Πρώτα απ’ όλα για τον άνθρωπο και την ομάδα που τον πλαισιώνει!

Είναι συνεπής, αποτελεσματικός, με σοβαρότητα, αφοσίωση στο στόχο και την αποστολή του, αγάπη για την πατρίδα, με εμπειρίες και ενεργεί πάντα με αίσθημα ευθύνης. Ο τρόπος που σκέφτεται και υλοποιεί τα βήματά του αποτυπώνεται στο σχήμα: όραμα – σχεδιασμός – στοχοθεσία – υλοποίηση – χρηματοδότηση – παρακολούθηση. Κυρίαρχο μέλημα είναι από κοινού με την κοινωνία, να σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προόδου, απόλυτα οριοθετημένο οικονομικά και χρονικά. Το Βόρειο Αιγαίο είναι ο τόπος του, γνωρίζει κάθε σπιθαμή του, τους ανθρώπους, τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις επιδιώξεις τους. Κι αυτό γιατί πέρα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγιάσο της Λέσβου, υπηρέτησε με αυταπάρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις και μετρά ήδη 45ετή στρατιωτική υπηρεσία για το καλό της Πατρίδας. Η σταδιοδρομία του ήταν επιτυχής και πάντα με γνώμονα την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Την περίοδο 2019-2020 ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με τα ειδικά προβλήματα του Βορείου Αιγαίου, των νησιών του, τη φύλαξη των συνόρων και την  πολυεπίπεδη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος ανατρέποντας τα σχέδια των Τούρκων για αθρόα εισροή στα σύνορά μας, στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου. Εκτός αυτού όμως δηλώνει τεχνοκράτης με γνώση στοιχείων οργάνωσης και αρχών διοίκησης.

Και βέβαια δίπλα του υπάρχει η ομάδα των συνεργατών, άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και την πατρίδα, με αποτύπωμα στην κοινωνία, που θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, με κοινούς στόχους και κοινό όραμα, με όρεξη και πάθος για  ομαδική και σκληρή δουλειά.

Αξίζει να στηριχθεί και για το πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέα Δυναμική»!

Κεντρικές προτεραιότητες της Περιφέρειας, για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι πρωτίστως η ευημερία όλων χωρίς διακρίσεις, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και η στήριξη της ανάπτυξης με στόχο να παραμένουν οι νησιώτες στον τόπο τους. Επίσης βασικός στόχος είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της απασχόλησης με επίκεντρο τους νέους ανθρώπους.

Σε ευρύτερο επίπεδο: Η διασυνδεσιμότητα των νησιών μεταξύ τους αλλά και με τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μπορούν να βγουν από την απομόνωση, έχουν μεγάλες δυνατότητες. Η εξωστρέφεια, η προσέγγιση των θεμάτων με άλλο «μάτι», η αξιοποίηση και απορρόφηση εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων, οι συνεργασίες με Πανεπιστήμια, φορείς του εξωτερικού και φυσικά με την Κεντρική Κυβέρνηση, θα αναδείξουν την αξία της περιοχής: ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, των τοπικών προϊόντων, της τοπικής ιστορίας και νέων τουριστικών προορισμών. Αυτό με τη σειρά του θα φέρει την περαιτέρω ανάπτυξη και εναλλακτικών μορφών ποιοτικού τουρισμού και προσέγγιση του θέματος με καινοτόμο σκέψη (θρησκευτικός, αγροτικός, ιστορικός, αθλητικός και ιατρικός τουρισμός).

Βεβαίως υπάρχουν και προβλήματα καθημερινότητας προς αντιμετώπιση όπως: α) Το νερό, η διαχείρισή του και η διασφάλιση επάρκειας στο μέλλον, β) η ενέργεια και η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων με σκοπό την επίτευξη οικονομίας κλίμακας για όλους τους κατοίκους, γ) το χωροταξικό και η απελευθέρωση εκτάσεων και δ) η κλιματική ασφάλεια, πολύ επίκαιρο θέμα, το πώς θα θωρακίσουμε το περιβάλλον για να διασφαλίσουμε την ευημερία των ανθρώπων.

Ας κάνουμε λοιπόν πράξη την ελπίδα, ας δώσουμε νόημα και περιεχόμενο στα όνειρά μας! Με τη Νέα Δυναμικήστην πρώτη γραμμήνα αλλάξουμε την μοίρα μας και να δώσουμε νέα πνοή στο Βόρειο Αιγαίο, παραδίδοντας τον τόπο στις επόμενες γενιές καλύτερο απ’ ό,τι τον παραλάβαμε!

Ας προχωρήσουμε μαζί!

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου