Παρέμβαση για το θέμα της ΕΤΕ Καρδαμύλων

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, 

Η απόφασή σας για κλείσιμο του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στα Καρδάμυλα αποτελεί μια ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη με δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της Βόρειας Χίου. Η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος διευκολύνει τους κατοίκους όχι μόνο της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων αλλά και πλήθος κατοίκων της Βόρειας Χίου.

Με την απόφαση αυτή υποβαθμίζεται τόσο η παροχή υπηρεσιών όσο και η οικονομική δραστηριότητα και οι συναλλαγές σε μια δύσκολη συγκυρία όπου το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το σκεπτικό σας εδράζεται στην ανάγκη μείωσης λειτουργικών δαπανών, αλλά θεωρούμε ότι είναι μείζονος σημασίας να ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό σας ότι πρόκειται για ακριτική νησιωτική περιοχή και κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση της διακοπής λειτουργίας του καταστήματος θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην οικονομική ζωή της Βόρειας Χίου.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος λειτουργούσε πάντα με συνέπεια προς όφελος του εργαζομένου, με ευθύνη για την κοινωνία και αποστολή της ήταν η στήριξη της ελληνικής οικονομίας πόσο μάλλον των τοπικών οικονομιών!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας ζητάμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να διατηρήσετε ενεργό το κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων του Δήμου Χίου.

Με εκτίμηση,

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός
Καθηγητής Πληροφορικής
Πολιτικό Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

https://www.facebook.com/aimilianosevangelinos/