Συριζανέλ = πιστός κατήφορος……

Η Ελλάδα βιώνει το θέατρο του παραλόγου με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σημαντικούς τομείς άσκησης της πολιτικής.

Στην οικονομία μετά από δύο αχρείαστα μνημόνια και αφού πληρώσαμε πολύ ακριβά τους πειραματισμούς και τους αρχικούς λεονταρισμούς του κ. Τσίπρα, τώρα δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι τον Αύγουστο θα έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Και αυτό ενώ ξέρει ότι θα βρισκόμαστε υπό αυστηρή εποπτεία για πολλά χρόνια και θα είμαστε υποχρεωμένοι να επιτυγχάνουμε θηριώδη πλεονάσματα, που θα επιβαρύνουν τους πολίτες με δυσβάστακτους φόρους, εμποδίζοντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Μάλιστα, οι διάφορες παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων υπέρ της κυβέρνησης γεννούν υποψίες ότι πρόκειται για συμπαιγνία. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού αυτή η κυβέρνηση υποχώρησε σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, υποθηκεύοντας το μέλλον και διώχνοντας την ελπίδα, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά.

Στην εξωτερική πολιτική προκαλεί απορίες η σπουδή με την οποία επιχειρούν να κλείσουν σοβαρά χρονίζοντα θέματα, όπως το σκοπιανό που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τους πολίτες αλλά και η κυοφορούμενη συμφωνία με την Αλβανία. Η μυστικότητα των διαπραγματεύσεων, η έλλειψη ενημέρωσης και αναζήτησης στήριξης από την αντιπολίτευση δημιουργούν ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται και τις τυχόν υπόγειες συνεννοήσεις για γρήγορο “κλείσιμο”, που έχουν γίνει με ξένους παράγοντες με πενιχρά οφέλη για την Ελλάδα.

Και εδώ είναι που τα ερωτηματικά μετατρέπονται σε θυμό ή και οργή, διότι η διαχείριση σοβαρών εθνικών θεμάτων μεταβάλλεται σε… ιδιωτική υπόθεση ελάχιστων θεσμικών παραγόντων, παραγκωνίζοντας τον ίδιο τον ελληνικό λαό! Κοντά σε αυτή την εξέλιξη, έρχεται να προστεθεί και ο τραγέλαφος της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. Δηλώνει ότι στηρίζει την κυβέρνηση, απορρίπτει την συμφωνία για το Μακεδονικό που έφερε αυτή η κυβέρνηση χωρίς όμως να κάνει κάτι για να την σταματήσει, περιμένει να σκοντάψει η έγκριση της συμφωνίας στα ίδια τα Σκόπια για να μην προχωρήσει (!) και ταυτόχρονα, καταγγέλλει συνωμοσίες και ύπουλα σχέδια εναντίον του πολιτεύματος και της κυβέρνησης από τους πολιτικούς του αντιπάλους!

Το τραγικό είναι ότι δεν συναισθάνεται τη ζημιά που γίνεται στη διεθνή εικόνα της χώρας, πολύ δε περισσότερο που είναι και Υπουργός Άμυνας! Παράλληλα, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες δηλώσεων στελεχών των κυβερνητικών εταίρων που αφήνουν αιχμές και αλληλοκατηγορούνται, καθιστώντας εμφανείς τις διαλυτικές τάσεις του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Και όμως προσπαθούν πάση θυσία να κρατηθούν στην εξουσία!!

Στηριζόμενοι σε ξένες κυβερνήσεις που βλέπουν να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους, παραπλανούν την κοινή γνώμη με επινοημένα σκάνδαλα αποπροσανατολίζοντας από τα σημαντικά θέματα. Προβαίνουν σε προσωπικές επιθέσεις κατά του στενού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη και φανατίζουν προσπαθώντας να συσπειρώσουν τους ……… χαμένους ψηφοφόρους. Οι συνεχείς αναφορές στο απώτατο παρελθόν με αιχμές για προδοσίες και συμπόρευση των αντιπάλων τους τάχα με ακροδεξιούς, αποδεικνύουν ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Ότι έχουμε μια κυβέρνηση υπό προθεσμία, όπως είπε εύστοχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια κυβέρνηση που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της υπό το βάρος των δικών της λαθών.

Το πάθος τους όμως για εξουσία, τους καθιστά επικίνδυνους. Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και ψήφους, επιβαρύνοντας με προσλήψεις ημετέρων το δημόσιο τομέα, δεσμεύοντας με σοβαρές αποφάσεις τις επόμενες κυβερνήσεις και διχάζοντας το εκλογικό σώμα.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν θα τους ακολουθήσει στον κατήφορο της μισαλλοδοξίας. Με σοβαρότητα, εντιμότητα και ρεαλισμό θα βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα δίνοντάς της τη θέση που της αξίζει διεθνώς!

Αιμιλιανός Ευαγγελινός

Καθηγητής Πληροφορικής

Πολιτικό Στέλεχος Νέας Δημοκρατίας