Ευχές για Πάσχα

Τις άγιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας παρακολουθούμε με κατάνυξη και δέος το Θείο Δράμα: την άκρα ταπείνωση, το εκούσιο πάθος και τον θάνατο πάνω στο Σταυρό του μαρτυρίου. Στο τέλος όμως ο θάνατος νικιέται και μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανάτασης και χαράς θα γιορτάσουμε και θα ψάλλουμε όλοι μαζί το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», το χαρμόσυνο άγγελμα που διατρέχει την οικουμένη εδώ και 2000 χρόνια, αγγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης και δίνοντας χαρά και ελπίδα στη ζωή των πιστών.

Ο Ιησούς έπαθε, πέθανε και αναστήθηκε για εμάς και με τον τρόπο αυτό ο Θεός αποκάλυψε την εγγύτητά του με όποιον υποφέρει και δοκιμάζεται από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και παράλληλα μπόλιασε την ανθρώπινη ζωή με τη σίγουρη ελπίδα της σωτηρίας.

Το γεγονός της Ανάστασης, δίνει ελπίδα στις καρδιές μας ενάντια στην κυρίαρχη νοοτροπία της απογοήτευσης και της παραίτησης, που δυστυχώς διακατέχει όλο και περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας. Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, τα γεμάτα δοκιμασίες, συνεχίζει να γεννά στις καρδιές την βαθιά επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να στηρίζει ενδυναμώνοντας όσους προσφέρουν στους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μας διδάσκει την αγάπη, τη συμφιλίωση και τη συγχώρεση. Καλούμαστε να βάλουμε στην άκρη μίση, πικρίες, διαιρέσεις και αντιπαλότητες. Ο Χριστός μαρτύρησε και αναστήθηκε για όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, για εμάς, τους φίλους και τους εχθρούς μας.    

Η ανάσταση του Χριστού ας είναι για όλους εμάς έμπνευση προσφοράς και αγάπης.


Καλό και Άγιο Πάσχα!   

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός
Καθηγητής Πληροφορικής
Πολιτικό Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

https://www.facebook.com/aimilianosevangelinos/