Υποταγή και εξάρτηση

Υποταγή και εξάρτηση

Τα γεγονότα που ζούμε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι έχουν δίκιο όσοι – εμφανώς ανήσυχοι και απογοητευμένοι – εκφράζουν σκεπτικισμό για την πορεία της χώρας. Από όλους τους τομείς της πολιτικής δραστηριότητας οι ειδήσεις αποτελούν κακό οιωνό για το μέλλον.

Η κυβέρνηση γαντζωμένη στην εξουσία την οποία πασχίζει να κρατήσει πάση θυσία, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο αδιαφορώντας για τις συνέπειες: Η παιδεία με τις συνεχείς ανατροπές και την αβεβαιότητα, η υγεία με τη δήθεν μεταρρύθμιση, η οικονομία με όλες τις δεσμεύσεις για πολλά χρόνια ακόμη, η «ασφάλεια» του πολίτη με τις κάθε λογής «συλλογικότητες» να ευτελίζουν την ύπαρξη οργανωμένου κράτους με την ανεξήγητη ανοχή των αρχών, το μεταναστευτικό…. Το μόνο μέλημα είναι πώς θα δημιουργηθεί κομματικός στρατός στο δημόσιο τομέα, μελλοντικοί ψηφοφόροι μέσω αθρόων προσλήψεων εις βάρος του προϋπολογισμού και των πολιτών που επιβαρύνονται.

Τώρα προστέθηκε με μεγάλη ένταση και η ενδοκυβερνητική κρίση με την παραίτηση του ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά. Κανείς δεν μπορεί να μην ψέξει τον τέως πλέον ΥΠΕΞ για τις επιλογές του στην άσκηση πολιτικής. Ο τρόπος διαπραγμάτευσης στο Σκοπιανό λειτούργησε ως θρυαλλίδα εξελίξεων που τον έθεσε εκτός Υπουργείου. Κατάφερε να στρέψει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης εναντίον του με το πείσμα και τις καταστροφικές του επιλογές ανατρέποντας θέματα αρχών που σεβάστηκαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η υπερβολική εξάρτηση της Ελλάδας από τις επιλογές και επιθυμίες ξένων συμφερόντων στην περιοχή που εγκαινίασε ως πολιτική, μετέβαλαν τη χώρα και τα συμφέροντά της σε δευτερεύον θέμα! Δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί μια τέτοια εξέλιξη, γνωρίζοντας τις ιδεολογικές ρίζες του ιδίου και πολλών κυβερνητικών παραγόντων που ξεστόμιζαν κάποτε με περηφάνια και πάθος σκληρά συνθήματα κατά ξένων υπερδυνάμεων!

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η όλη εικόνα της κυβέρνησης είναι τραγική και προσβλητική για τη χώρα. Ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος, έχει την ευχέρεια να κατηγορεί και να εκβιάζει τους πάντες, να διαφωνεί με την πολιτική … που στηρίζει, αλλά, δεν αφήνει την υπουργική θέση με τίποτε! Ο πρωθυπουργός απομάκρυνε τον ΥΠΕΞ για να τον ευχαριστήσει και το χειρότερο: ανέλαβε ο ίδιος το Υπουργείο Εξωτερικών έχοντας πλήρη άγνοια στις διεθνείς σχέσεις  σε μια κρίσιμη συγκυρία, που είναι σε εξέλιξη νέες τουρκικές προκλήσεις (βλέπε BARBAROS), η εκκρεμότητα στο Σκοπιανό, στο Κυπριακό και θέματα αγωγών και αντιπαλότητας ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία με τη χώρα μας να βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση!

Μοιάζει σαν κακόγουστο ανέκδοτο, ΥΠΕΞ ο Αλέξης Τσίπρας και Υπουργός Άμυνας της χώρας ο Πάνος Καμμένος! Δυστυχώς όμως είναι η ωμή αλήθεια και η σκληρή πραγματικότητα.

Και η ζωή συνεχίζεται με τους πολίτες και τη χώρα πειραματόζωα στα χέρια μαθητευόμενων μάγων, γοητευμένων από την εξουσία και τα προνόμιά της. Και που δυστυχώς είναι εμφανές ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην την χάσουν ακόμη και εις βάρος των συμφερόντων της χώρας, βασιζόμενοι περισσότερο στη στήριξη του ξένου παράγοντα παρά στον ελληνικό λαό, τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Το μέλλον όμως δεν περιμένει! Δεν είναι δυνατόν να επιστρέφουμε σε σκοτεινές εποχές και να είναι αυτή η κληρονομιά μας στις επόμενες γενιές: αναξιοπιστία, μιζέρια, οπισθοδρόμηση, εξάρτηση, μακροχρόνια κρίση ηθική και οικονομική.

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα!

Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Καθηγητής Πληροφορικής
Πολιτικό Στέλεχος Νέας Δημοκρατίας
https://www.facebook.com/aimilianosevangelinos/