Ο δρόμος της ζωής είναι γεμάτος προκλήσεις

Ο δρόμος της ζωής είναι γεμάτος προκλήσεις

Σήμερα, 27 Αυγούστου 2018, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Θα ήθελα να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά θερμά συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους τους επιτυχόντες. Η επιτυχία σας είναι η δικαίωση της κοπιαστικής σας πορείας και  το επιστέγασμα των στερήσεων και των δυσκολιών που αντιμετωπίσατε. Η εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί την ηθική επιβράβευση του αγώνα σας και ένα καινούριο ξεκίνημα, αφού ο αγώνας για την επίτευξη των στόχων της ζωής είναι διαρκής και επίπονος. Ειδικά σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη συγκυρία, έχει ακόμη περισσότερο ανάγκη τους νέους της επιστήμονες με τη ζωντάνια, τις γνώσεις, την κατάρτιση και τα αυξημένα προσόντα τους, προκειμένου να μπορέσει να στηριχθεί και πάλι στα πόδια της.

Συγχαρητήρια βεβαίως αξίζουν σε όλους τους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά τους και εύχομαι  να είναι πάντα υγιείς, δυνατοί και  δίπλα τους σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια.

Θερμά συγχαρητήρια όμως θα ήθελα να απευθύνω και στους  εκπαιδευτικούς μας, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αρωγοί και σύμβουλοι των παιδιών  κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στους μαθητές που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους που είχαν θέσει, εύχομαι καλή δύναμη για μια νέα προσπάθεια, που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία. Άλλωστε η επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν είναι η μοναδική ευκαιρία για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση. Ο δρόμος της ζωής  είναι γεμάτος  προκλήσεις και ευκαιρίες. Την  πρόσκαιρη απογοήτευση να τη διαδεχτεί η μεθοδικότητα και η αφοσίωση στους στόχους, και όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Για μια ακόμη φορά, εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους τους επιτυχόντες καλή πρόοδο στις σπουδές τους και πολλές επιτυχίες στο νέο τους ξεκίνημα. Καλή φοιτητική πορεία!

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός

Καθηγητής Πληροφορικής

Πολιτικό Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

https://www.facebook.com/aimilianosevangelinos/